Video’s

Michael Jackson – Thriller. De videoclip “Thriller” van Michael Jackson uit 1982 was de duurste videoclip die tot dan toe in die tijd gemaakt was. Een leuk detail is dat Jackson de kosten zelf heeft opgehoest om de clip te kunnen bekostigen. Daarnaast is de clip erg creatief voor de jaren ’80.

Michael Jackson – Earth Song. Het nummer “Earth Song” en de bijbehorende clip hebben veel indruk gemaakt op veel mensen over de hele wereld. De clip laat een wereldkwestie zijn over leven en dood en is daarom erg aangrijpend en emotioneel. Het is goed om te zien dat Michael zich tevens uit laat over wereldproblemen.

Michael Jackson – Billie Jean optreden. Deze videoclip betreft een weergave van het nummer “Billie Jean”. In de clip zien we de indrukwekkende en bekende dansmoves van Michael, zoals we die alleen van hem gewend zijn.

Michael Jackson – Black & White. Het nummer en voornamelijk de clip van “Black & White” riep veel kritiek in de wereld op. Michael zou zich agressief gedragen in de clip, een element wat absoluut niet gewaardeerd werd. Toch werden er ontzettend veel singles en albums waar dit nummer op stond verkocht.

Michael Jackson – They Don’t Care About Us. De videoclip voor “They Don’t Care About Us” van Michael geeft wederom een ethisch standpunt aan. De clip speelt zich af in een gevangenis met ontevreden gevangenen. Ook Michael speelt een gevangene, die aangezien wordt als iemand die vergeten kan worden. Hij zit immers in de gevangenis.